Een huis met lokale energieopslag en handelsplatform waarmee particulieren onderling energie kunnen verhandelen

11 augustus 2021

De afgelopen 20 jaar is het wereldwijde energieverbruik met meer dan 50% toegenomen. Een stijging van het wereldwijde energieverbruik zal naar verwachting alleen maar doorzetten. Vooralsnog kwam het grootste gedeelte van deze energie uit vervuilende, fossiele brandstoffen die dus op zullen raken.

Er zijn redenen genoeg om te zoeken naar nieuwe energiebronnen, zoals bijvoorbeeld de zon. Elk 1,5 uur levert de zon in theorie genoeg energie om de complete wereldbevolking op jaarbasis van energie te voorzien. Van deze energie kunnen weer duurzame energiedragers gemaakt worden zoals groene waterstof.
Willem Poterman: “Ik denk dat er in 2030 al heel veel zonne-energie gebruikt zal worden, vooral door huishoudens. Elk huis is dan in feite een energiecentrale met een eigen lokale opslag en handelsplatform waarmee particulieren onderling energie kunnen verhandelen. Dit is overigens in België al op 1 juli 2022 mogelijk: https://bit.ly/3wyZbS4.

Laatste nieuws

Nieuwe wethouder op werkbezoek bij GROHW

Nieuwe wethouder op werkbezoek bij GROHW

Deze week bezocht de Deventer wethouder Jaimi van Essen (Energie, Economie en Milieu) het internationale R&D testcentrum waterstoftoepassingen van Nefit Bosch. Tijdens het bezoek werd de kersverse opvolger van D66-partijgenoot Thomas Walder onder meer bijgepraat...

GROHW genomineerd voor Waterstof Innovatie Award 2023

GROHW genomineerd voor Waterstof Innovatie Award 2023

‘S werelds eerste lokale waterstofnetwerk is genomineerd voor de prestigieuze Waterstof Innovatie Award 2023. Deze gerenommeerde prijs wordt uitgereikt aan projecten die uitblinken in de ontwikkeling en toepassing van waterstoftechnologie. De winnaar zal worden...