LOKALE AUTONOMIE IN DE ENERGIEMIX VAN MORGEN

GROHW is ’s werelds eerste lokale waterstofnetwerk en is ontwikkeld om de ernstige verstopping van elektriciteitsnetwerken in Nederland te helpen oplossen met een duurzaam alternatief. Anders dan de huidige down stream energiedistributie, gaat GROHW voor lokale opwekking, lokale productie en lokaal gebruik van groene energie. Het congres biedt inzichten over de uitdagingen én de kracht van een collectieve aanpak om tot een inspirerend alternatief te komen voor de energiemix van morgen.

Thema’s van het congres

De zoektocht naar oplossingen voor de energietransitie levert een scala aan initiatieven op. Het Regionaal Waterstof Congres gaat in op de energie-uitdagingen van nu en biedt inzicht in de positie van GROHW in het grotere geheel.

  • Hoe levensvatbaar zijn lokale groene waterstofketens?
  • Hoe lost het GROHW-concept netcongestie op?
  • Hoe wordt de leverzekerheid gewaarborgd?
  • Hoe past een nieuw energie-ecosysteem in bestaande regelgeving?
  • Waar zijn lokale waterstofketens direct toepasbaar?
  • Welke stappen zijn nodig voordat GROHW inzetbaar is?

 

Keynote Speakers

Ad van Wijk

Ad van Wijk

Professor Future Energy Systems bij TU Delft

Als geen ander weet professor Ad van Wijk uit de doeken te doen waar wij staan in de transitie naar een fossielvrije samenleving en de opkomst van de waterstofeconomie.

Rafael van der Velde

Raphaël van der Velde

Business Unit Manager Energy Systems bij Witteveen+Bos

Vanuit raadgevend ingenieursbureau Witteveen+Bos stond Raphaël van der Velde aan de wieg van GROHW. Raphaël gaat in op inzichten van dit innovatieproject en schetst de toekomst voor GROHW.

Geerte van der Steen

Geerte van der Steen

Gebiedsregisseur & Programmamanager bij Liander

De snelle ontwikkelingen in de energietransitie zorgen voor een explosieve vraag naar en aanbod van elektriciteit, waardoor het letterlijk knelt op het elektriciteitsnet. Wat is de actuele status en welke toekomstperspectieven zijn er?

’s Werelds eerste groene waterstofketen gaat live!

Het Regionaal Waterstof Congres biedt een primeur met de publieke ingebruikname van de testopstelling van het lokale groene waterstofsysteem. De complete testopstelling staat op het terrein van De Gasfabriek, Business Innovation Campus en zal tijdens het congres in werking gesteld worden. Een belangrijk onderdeel van het congres is dan ook de rondleiding langs de opstelling. GROHW partners en experts zullen tekst en uitleg geven over de verschillende onderdelen en functies. Kortom: dit evenement wil u niet missen!

Wie komen er nog meer?

Tot de genodigden horen regionale beleidsmakers, vertegenwoordigers van kennisinstellingen, aanjagers en kartrekkers van verschillende waterstofprojecten. Maar ook experts, adviseurs, de pers en media zullen dit congres bijwonen. Oftewel, iedereen die inzicht nodig heeft in de meest kansrijke energiemix in de komende vijf jaar.

Aanmelden

Wegens beperkte zaalcapaciteit is het raadzaam tijdig aan te melden. Vul onderstaande gegevens in om het Regionaal Waterstof Congres bij te wonen.

Op de hoogte blijven van GROHW? Meld je aan voor de nieuwsbrief

“Samen maken we het verschil. Zeker als het gaat om de energietransitie. Met ons groene waterstofproject zijn we binnen 3 jaar van idee naar praktijkinstallatie zijn gekomen. Meer impact, minder emissie, samen meer energie. Daar gaan wij voor.”