Oost Nederland Uitgelicht

GROHW: Energietransitie versnellen met groene waterstof

Op donderdag 7 april om 16.00u neemt gastheer Jochem Garthoff je online mee in de wereld van GROHW, hoe dit consortium werkt, wat er op het terrein van de Gasfabriek gebeurd en wat de ambitie is van dit veelbelovende project.

We gaan de diepte in bij de Smart Energy Hub GROHW in Deventer. GROHW, ofwel GReen Oxygen, Hydrogen and Wasteheat, is een samenwerking van koplopers uit de regio. Samen bouwen zij aan de energietransitie met groene waterstof als belangrijkste bouwsteen.

7 april 2022
16:00 - 16:45
Online / deels fysiek
Gratis

Partners Witteveen + Bos, Cooll, MTSA, Saxion, HVE en de Gasfabriek vertellen hoe zij de energietransitie versnellen met waterstof als energiedrager en daarmee CO2-uitstoot reduceren. Ook vertellen zij hoe de gehele keten wordt betrokken, zowel de opwekkant als de gebruikerskant: zuurstof, waterstof en warmte. Daarmee zijn alle partners een onmisbare schakel in deze keten en dragen allen verantwoordelijkheid om GROHW tot een succes te maken. Tijdens de livestream gaan we o.a. in op: 

De tastbare resultaten

Waar staat het project nu en hoe ziet het er over 5 jaar uit

Hoe gaat dat dan te werk als je waterstof daadwerkelijk als energiedrager gebruikt wordt. Hoe pas je dat toe?

Hoeveel CO2 kunnen we dan minder uitstoten?

Kortom, heel veel vragen die we op 7 april gaan beantwoorden. En jij als kijker kunt meedoen door je vragen te stellen in de chat. Dus zet de livestream in je agenda om 16.00 uur en meld je hieronder alvast aan.

Liever fysiek deelnemen? Dat kan door een mail te sturen naar frank@brandeniers.nl! Voor fysieke deelname zijn beperkte plaatsen beschikbaar. Je wordt uiterlijk om 15:30 verwacht in het Apparatengebouw op De Gasfabriek Campus. Meld je aan