Nieuwe wethouder op werkbezoek bij GROHW

12 februari 2024

Deze week bezocht de Deventer wethouder Jaimi van Essen (Energie, Economie en Milieu) het internationale R&D testcentrum waterstoftoepassingen van Nefit Bosch.

Tijdens het bezoek werd de kersverse opvolger van D66-partijgenoot Thomas Walder onder meer bijgepraat over het samenwerkingsverband GROHW Decentraal Groen Waterstofnetwerk.

GROHW (GReen Oxygen, Hydrogen and Wasteheat) is een lokaal initiatief waarbij publiek-private partners, waaronder Witteveen+Bos, in een ketenaanpak werken aan het opschalen van lokale duurzame energie-opwekking en het koppelen aan vraag (waterstof, restwarmte en zuurstof).

Nefit Bosch zou een afnemer van de duurzame waterstof kunnen zijn. De multinational, met het Nederlandse hoofdkantoor in Deventer, is onder meer actief op gebied van waterstof als energiedrager in de gebouwde omgeving.

In het internationaal testcentrum dat momenteel wordt opgezet, gaat het bedrijf verwarmingstoestellen testen die op waterstof werken.

Op de foto vlnr: Alex Holderbusch (Bosch Home Comfort Group), Yoeri Bruinsma (Bosch Hydrogen Energy), Marthijn Koorenhof (Gemeente Deventer), Theo van Raaij (gemeente Deventer), Martijn Overduin (Bosch Thermotechniek Deventer), Bas van der Stelt (Essent), Benjamin Pilzer (Firan), Raphaël van der Velde (Witteveen+Bos), Markus Baumeister (Bosch Thermotechniek Deventer), Jaimi van Essen, Simon Miske, Inez Rensink, Jurgen Schoorlemmer en Marthe van Laarhoven (gemeente Deventer).

Laatste nieuws

GROHW genomineerd voor Waterstof Innovatie Award 2023

GROHW genomineerd voor Waterstof Innovatie Award 2023

‘S werelds eerste lokale waterstofnetwerk is genomineerd voor de prestigieuze Waterstof Innovatie Award 2023. Deze gerenommeerde prijs wordt uitgereikt aan projecten die uitblinken in de ontwikkeling en toepassing van waterstoftechnologie. De winnaar zal worden...

Regionaal Waterstof Congres groot succes

Regionaal Waterstof Congres groot succes

Gelukkig hebben we de beelden nog.. En wát voor beelden! Eind maart kwamen allerlei vertegenwoordigers uit de publiek-private sector en de overheid, maar ook bedrijven en kennisinstellingen naar het Regionaal Waterstof Congres in Deventer. Op het laatste moment...